К основному контенту

антропогенний вплив на рослинний і твариннй світ

антропогенний вплив на рослинний і твариннй світ

Атмосфера зовнішня оболонка біосфери. Вплив людини на рослинний і тваринний світ. Шляхи вирішення проблем екології. Раціональне природокористування забрудненість.  Поступово впроваджуються інші види рослин і тварин, складу біоценозу ускладнюється, між мінеральним субстратом і живими організмами виникає ціла серія взаємозв'язків. У результаті формується зріла грунт, властивості якої залежать від вихідної материнської породи і клімату. [4] Процес розвитку грунту закінчується, коли досягається рівновага, відповідність грунту з рослинним покривом і кліматом. Грунт є як би живим організмом, усередині якого відбуваються різні складні процеси.

Біосфера сьогодні вже не спроможна самоочищуватися, саморегулюватися й самовідновлюватися — вона дедалі активніше деградує. Людству загрожує загибель найближчими десятиліттями, якщо воно терміново не змінить свого ставлення до природи, не змінить стилю своєї діяльності й існування, не переоцінить життєвих цінностей

ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ВПЛИВУ ЛЮДИНИ НА РОСЛИННИЙ СВІТ - ЗЕМЛЯ - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ - Довідник розкриває значення основних термінів і понять географічної науки. Містить інформацію про найважливіші географічні об'єкти, відомих мандрівників і географів, природні явища, особливості соціально-економічного розвитку найбільших країн світу тощо.

На Студопедии вы можете прочитать про: Вплив забруднення атмосфери на людину рослинний і тваринний світ. Подробнее  Всі забруднюючі атмосферного повітря речовини в більшому або меншому ступені роблять негативний вплив на здоров'я людини. Ці речовини потрапляють в організм людини переважно через систему дихання. Органи дихання страждають від забруднення безпосередньо, оскільки близько 50% частинок домішки радіусом 0,01-0.1 мкм, проникаючих в легені, осідають в них.

Під впливом пилу, диму та інших забруднювачів у рослин закупорюються продихи і порушуються різні ланки складних біохімічних процесів, що негативно впливає не тільки на фотосинтез, а й взагалі на газообмін – зменшується інтенсивність поглинання вуглекислоти при фотосинтезі, а дихання навпаки проходить інтенсивно з великою втратою накопичених енергетичних речовин.  Підсумовуючи можна сказати, що розробка родовищ корисних копалин погіршує стан рослинного і тваринного світу на великих територіях. Наслідком може стати зміна видового різноманіття, порушення харчових взаємовідносин та інше. ⇐ Предыдущая 20 21 22 23 242526 27 28 29 Следующая ⇒.

РОЗДІЛ 2 Антропогенний вплив на біосферу 2.1 Сучасний стан природного середовища Глобальні процеси утворення і руху живої речовини в біосфері пов’язані і супроводжуються кругообігом величезних мас речовини і енергії. На відміну від суто геологічних процесів біогеохімічні цикли з участю живої речовини мають значно більш високі інтенсивність, швидкість і кількість залученого в обіг речовини.  Змінюється і тваринний світ: види, пов’язані з деревостанів, зникають або мігрують в інші місця. Відчутний вплив на стан рослинного покриву надають масові відвідування лісів відпочиваючими і туристами. У цих випадках шкідливий вплив полягає в витоптуванні, ущільненні грунту і його забруднення. Деревні рослини засихають.

Основи екології тварин. Вплив антропогенних факторів на тварин. Антропогенні фактори - внесені в природу людською діяльністю зміни, що впливають на органічний світ. Вплив людини на тварин може бути безпосереднім чи опосередкованим, мати як негативні, так і позитивні наслідки. Результат цього впливу - зміна чисельності тварин: одні види стають масовими, інші - рідкісними або ж зникають.  Негативно впливає на тварин забруднення середовища, особливо хімічне. Забруднення рік стічними промисловими водами і пестицидами, що змиваються з полів, часто є причиною загибелі тварин, жителів гідросфери.

Заповідники - це ландшафти, де зберігаються, охороняються й вивчаються всі компоненти екосистеми: повітря, ґрунти, гірські породи, природні води, рослинний і тваринний світ, пам'ятки природи та культури.  Створення біосферних заповідників з метою спостереження, вивчення й контролю за станом і антропогенними змінами природного середовища в межах планети (екологічного моніторингу) почалося в 70-ті роки XX ст. за ініціативою ЮНЕСКО, ЮНЕП і МСОП. Їх основними завданням стало виконання державного або глобального екологічного моніторингу, прогнозування техногенного впливу на біосферу

3. Нормування впливів на тваринний світ. Висновок. Список літератури.  ПДН - Це максимально можливі антропогенні впливу на природні комплекси або ресурси, при яких не відбувається порушення стійкості екосистем. У цілях оцінки обший стійкості екосистем до антропогенних впливів використовують такі показники: 1) запаси живого і мертвого органічного речовини, 2) ефективність освіти органічної речовини або продукції рослинного покриву; 3) видове і структурний різноманітність. Вчені - Екологи встановили, що чим значніша фитомасса (деревина, трав'яниста рослинність та ін), тим стабільніше середу.

6. Напрями згубного впливу людини на природу. знищення рослинного і тваринного світу, створення умов, за яких технічний розвиток (дороги, заводи, електростанції і т. д.) порушує звичні спосіб життя рослин і тварин, змінює природний баланс флори і фауни. 7. Напрями згубного впливу людини на природу. застосування атомної енергії як у військових, так і в мирних цілях, наземні і підземні ядерні вибухи. 8. Вплив людини на природу. Перед усім людством стоїть найважливіше завдання - збереження різноманіття всіх організмів, що живуть на Землі. Всі види (рослинність, тварини) тісно взаємопов'язані

Як бачимо, вплив антропогенних факторів навколишнього середовища на людину очевидний. Експерти ВООЗ також дійшли висновку, що 80% захворювань людей в нинішній час обумовлені несприятливим екологічним станом навколишнього середовища. У зв'язку з цим виникла необхідність у появі і розвитку медичної екології.  Рослинність здійснює великий вплив на клімат, водойми (регулює стік і випаровування), тваринний світ та інші елементи біосфери, з якими вона тісно взаємопов'язана. Серед величезної кількості рослин у природі виділяються два основні типи — деревна і трав'яна рослинність. Деревна рослинність використовується в лісовому господарстві і лісовій промисловості.

Правові акти з охорони рослинного і тваринного світу. 1.Рослинні ресурси Землі.За даними академіка В.І.Комарова, на планеті налічується понад 500 тис. видів рослин, з них майже половина припадає на квіткові. Найбільш багаті рослинами регіони із сприятливими умовами життя. Суша планети в основному зайнята дикою рослинністю.  Таким чином, внаслідок інтенсивного і регулярного збору, змін еколого-гідрологічних умов запаси багатьох рослин на планеті значно зменшилися. Кількість рослин у світі, що потребує охорони, досягає 25-30 тис. видів. У Європі майже кожний п’ятий вид потребує охорони, в Україні – близько 20% видового складу флори судинних рослин.

Вплив людини на ліси і взагалі на весь рослинний світ може бути прямим і непрямим. До прямого впливу відносяться: 1) вирубка лісів; 2) лісові пожежі і випалювання рослинності; 3) знищення лісів і рослинності при створенні господарської інфраструктури (затоплення при створенні водосховищ, знищення поблизу кар'єрів, промислових комплексів); 4) посилюється прес туризму. непряме вплив - Це зміна умов проживання в результаті антропогенного забруднення повітря, води, застосування пестицидів і мінеральних добрив.  Безліч різних видів рослин гине при впливі забруднюючих речовин, а також в процесі меліоративної, будівельної та сільськогосподарської діяльності. «-- попередня.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

план-канспект урока у.караткевіча дікае паляванне караля стаха

план-канспект урока у.караткевіча дікае паляванне караля стаха Уладзімір Караткевіч. Гістарычны дэтэктыў «Дзікае паляванне караля Стаха» - адзін з найбольш папулярных твораў класіка беларускай лiтаратуры Уладзіміра Караткевіча. Створаная паводле класічных канонаў прыгодніцкай рамантыкі, гэтая аповесць мае і нешта сваё, адметнае, нейкую ўласцівую ёй таямніцу-загадку, якую нават цяжка растлумачыць, а можна хіба адчуць. Дзі́кае палява́нне караля́ Ста́ха — аповесць беларускага пісьменніка Уладзіміра Караткевіча, упершыню апублікаваная ў часопісе «Маладосць» у 1964 годзе. Лічыцца класікай беларускай літаратуры. Малады навуковец-фалькларыст Андрэй Беларэцкі, збіўшыся са шляху падчас буры, трапляе ў радавы замак Яноўскіх — Балотныя Яліны. Яго прымае гаспадыня замка Надзея Яноўская — апошняя прадстаўніца свайго роду. Яна распавядае Беларэцкаму, што род Яноўскіх пракляты праз здраду, здзейсненую яе продкам Раманам Старым Дзікае паляванне караля Стаха. Раздзел першы Раздзел другі Раздзел трэці Р

часодії читати українською

часодії читати українською Скачать бесплатно книги серии «Часодеи» Щерба Наталья Васильевна в формате fb2, txt, epub, pdf, mobi, rtf или читать онлайн. Серия книг по порядку.  Книга «Часодеи. Часовой ключ» писательницы Щерба Натальи первая из цикла «Часодеи». За потрясающий выдуманный мир и невероятные приключения героев она получила большую популярность у читателей Подробнее. 2. Часодеи. Часовое сердце. Щерба Наталья Васильевна. Наталья Щерба. Тут можно читать онлайн Наталья Щерба - Часодеи. Часовой ключ - ознакомительный отрывок. Жанр: Детская фантастика, издательство Росмэн, год 2011. Здесь Вы можете читать ознакомительный отрывок из книги онлайн без регистрации и SMS на сайте LibKing.Ru (ЛибКинг) или прочесть краткое содержание, предисловие (аннотацию), описание и ознакомиться с отзывами (комментариями) о произведении. Я нашла книгу Достоевского «Мастер и Маргарита», которую читала неоднократно и погрузилась в старую добрую классику. Что это вообще такое??!! читать все отзывы.  ка

основа піраміди прямокутний трикутник з катетами 12 і 16

основа піраміди прямокутний трикутник з катетами 12 і 16 Основа прямої трикутної призми – прямокутний трикутник з катетами 3 см і 4 см. Висота призми 10 см. Чому дорівнює площа повної поверхні призми?  54 см2; 18 см2; 12 см2; Висота правильної трикутної піраміди дорівнює см, а висота її основи - см. Чому дорівнює об’єм піраміди? 48 см3; 16 см3; 24 см3  Основою піраміди є ромб з діагоналями 6 см і 9 см. Висота піраміди 11 см. Чому дорівнює об’єм піраміди? 99 см3 297 см3 325 см3. Правильний многогранник у якого грані правильні трикутники і в кожній вершині сходиться по п’ять ребер називається: тетраедр; додекаедр; ікосаедр; Осьовий переріз циліндра квадрат, площа якого 36 см2. Приклад 4. Основа піраміди - прямокутний трикутник з катетами 5:12. Всі двогранні кути при основі піраміди дорівнюють 600. Знайти висоту піраміди. Розв'язання. Нехай трикутник АВС - прямокутний (С=900), СА=5, СВ=12. За теоремою 1 основа О висоти SO піраміди - центр вписаного в ДАВС кола. Тому якщо побудувати лі